Actueel

Actie voor komst vrije middelbare school in Almere

Een ouderinitiatief in Almere is een actie begonnen voor de komst van een vrije school in het voortgezet onderwijs in de stad. Woensdagmiddag zijn 300 selfie-video’s gepubliceerd waarop bekende en onbekende Almeerders hun steun uitspreken voor de komst van een vrije school.

Naar Amsterdam
Almere heeft met basisschool Raphael een vrije school in het basisonderwijs, maar een vrije school in het voortgezet onderwijs is er nog niet. Leerlingen moeten daarom uitwijken naar het Geert Groote College in Amsterdam-Zuid, maar daar zijn meer aanmeldingen dan dat er plek is, waardoor veel leerlingen noodgedwongen op een ander schooltype terechtkomen.

Zelf een school beginnen
Het ouderinitiatief kan zelf een vrije school beginnen, maar voor een VWO zijn minimaal 1.000 leerlingen nodig en voor een HAVO 750. Wil je beide niveau’s aanbieden op de vrije school dan heeft de school 1750 leerlingen nodig, wat het opzetten van een school vrijwel onmogelijk maakt.

Samenwerking
De initiatiefnemers zoeken daarom de samenwerking met een bestaande school, maar de gesprekken met de Almeerse Scholen Groep en het Baken verlopen stroef. Actrice Tanja Jess van het ouderinitiatief hoopt dat snel daar verandering in komt. “Dat proberen we nu een beetje te forceren, want we willen heel graag in gesprek dus let’s do it!”

De ouders zijn met hun plannen naar de gemeente Almere gegaan. Wethouder Peeters ziet in Almere graag een middelbare vrije school van de grond komen, maar de gemeente heeft niet de middelen om dat tot stand te brengen. De wethouder is in gesprek met de Almeerse Scholengroep en Het Baken om te kijken of samenwerking met de initiatiefnemers mogelijk is.

Bron: Omroep Flevoland
In het artikel op de site van Omroep Flevoland is tevens een video beschikbaar.

 

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

* verplichte velden

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact met ons op. Mail of bel ons:

 

VVO Almere i.o.

info@vvo-almere.nl

06 - 40 76 66 58

Volg ons ook op Facebook!