Actueel

Tanja Jess vraagt acht schooldirecteuren ten huwelijk

ALMERE – Actrice Tanja Jess uit Almere heeft donderdagavond in het WTC Almere acht schooldirecteuren ten huwelijk gevraagd. Dat gebeurde tijdens de opnames van ‘de Tafel op 2’

Tanja Jess trad op als smachtende bruid. (Foto: Milou Ynema) Het bleek om een ludieke actie te gaan van de Initiatiefgroep Vrije School Voortgezet Onderwijs Almere. Tanja Jess fungeerde als spreekbuis van dit ouderinitiatief en vroeg geheel gehuld in bruidskledij de acht directeuren van de Almeerse middelbare scholen ten huwelijk. Het doel van de actie was om de directeuren over te halen met de initiatiefgroep in gesprek te gaan in de hoop dat een van deze middelbare scholen een Vrije School afdeling zou willen inrichten. De jongste zoon van Tanja Jess zit op de Vrije School Raphaël in Muziekwijk en ze hoopt dat er op korte termijn ook Vrije School Voortgezet onderwijs aangeboden zal worden in deze stad. Tot dusver is dat nog niet het geval.

De kinderen kunnen hun leerlijn niet als zodanig voortzetten tenzij zij uitwijken naar de Geert Groote College in Amsterdam. Jess: “Dan moet je zo’n kind dus op zijn twaalfde in z’n uppie op de trein zetten naar Amsterdam. Ik vind dat heel heftig. Toch kiezen heel veel ouders hiervoor omdat ze het heel belangrijk vinden dat hun kinderen hun ontwikkeling volgens de visie van het Vrije School Onderwijs kunnen voortzetten. Zo loop je als Almeerse Middelbare school een heleboel leerlingen mis. Dan is het toch een win-win situatie om de handen ineen te slaan en een samenwerking, oftewel een ‘huwelijk’ aan te gaan?!”

Bron: Almere Deze Week

 

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

* verplichte velden

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact met ons op. Mail of bel ons:

 

VVO Almere i.o.

info@vvo-almere.nl

06 - 40 76 66 58

Volg ons ook op Facebook!